Hur är det att vara ideell ledare?

”Den energin jag fått av våra familjer under varje pass är oslagbar”

Johanna har nu varit ideell ledare i En Frisk Generation under ett år, från september till maj. Hon har stöttat upp men även haft egna grupper under året och tillsammans med deltagarna provat på allt ifrån bollsporter, kampsport till vinteraktiviteter. Hör henne berätta med egna ord om sin upplevelse som ideell ledare i En Frisk Generation i Haninge:

”Min familj och jag hade varit deltagare i En Frisk Generation i två år när frågan om att bli ideella ledare kom upp. Efter vår tid som deltagare kände att jag ville ge tillbaka en del av den entusiasm, gemenskap och glädje vi fått ta del av under vår tid.

Att vara ideell ledare i En Frisk Generation är fantatiskt! Jag har fått träffa så många människor och sett dem växa och utvecklas inom organisationens aktiviteter. Den energi jag fått av våra familjer under varje pass är oslagbar, ledarskapet är en erfarenhet jag inte skulle vilja vara utan och jag har själv utvecklats både som ledare men också i kunskap om idrott och hälsa.”

 

Inspirera barnfamiljer & sprid rörelseglädje!

Bor du nära Haninge, Upplands Väsby, Kungsbacka eller i Helsingborg? Vill du vara med och inspirera barnfamiljer till en vardag med mer energi och glädje? På våra familjeaktiviteter behövs engagerade och drivna ideella ledare som vill hjälpa till och göra stor skillnad i andras liv. Vi söker nu efter ledare som brinner för hälsa och vill hjälpa barn och vuxna att hitta glädjen i att vara fysisk aktiv.

Under ett läsår får du som ledare följa familjer mot en mer aktiv vardag. Du blir gruppens trygga punkt och tillsammans får ni prova på olika aktiviteter och idrotter med tränare från det lokala föreningslivet. Vi lovar att det du ger i tid och engagemang får du tillbaka 100 gånger i form av energi och glädje från föräldrar och barn.

Vi söker ideella ledare som kan starta sitt ledarskap kring september 2017. Under hösten 2017 kommer vi anordna informationsmöte samt ledarutbildning.

LÄS MER OM HUR DU KAN VARA MED OCH ENGAGERA DIG!

VILL DU VETA MER?

Har du några frågor eller vill veta mer om en funktionärs ansvarsområden och uppdrag kontaktar du:

Malin Alm, Hälsopedagog
malin@enfriskgeneration.se
0730 – 39 80 63