Kontakta oss

Har du frågor, funderingar eller är nyfiken på En Frisk Generation? Här hittar du kontaktuppgifter till alla oss som arbetar inom En Frisk Generation. Tveka inte att kontakta oss!

Janna Hellerup Ulvselius

Styrelsordförande 

Janna har en lång erfarenhet från föreningslivet och har sin bakgrund i både näringsliv och civilsamhälle. Under 13 år arbetade Janna med att bygga upp Stockholms Stadsmissions sociala företag och utveckla organisationens arbete med arbetsintegration. Med sin långa erfarenheten av att arbeta i ideell sektor, tidigare arbete med försäljning och senaste uppdrag som vd på en kommunikationsbyrå, ska Janna få organisationen att öka takten så att fler kan få del av En Frisk Generations erbjudande.

Så här säger Janna om hälsa
”Att röra på sig ska vara roligt! Som handbollsspelare och handbollstränare vet jag hur viktigt det är att ta hand om sig och bygga en stark kropp för att kunna gå ut på planen och ge järnet.”

Kontakta Janna

janna@enfriskgeneration.se
070 – 854 35 88

Anja Nordenfelt

Verksamhetschef, Hälsopedagog

Anja har arbetat vid Karolinska Universitetssjukhuset på Rikscentrum Barnobesitas i närmare 10 år. Anja ansvarade för det uppmärksammade STOPP-projektet (Stockholm Obesity Prevention Program), som involverade 4500 skolbarn från 13 skolor i Stockholmsområdet. Syftet med STOPP var att se om man med ändrad kost och ökad aktivitet i skolan och på fritids kunde förebygga övervikt och fetma.

Så här säger Anja om hälsa
”För mig är hälsa ingen självklarhet. Jag vet att jag har min hälsa till låns och att jag måste förvalta den väl, med rätt kost och fysisk aktivitet. Jag upplever motion som balsam för själen!”

Kontakta Anja

anja@enfriskgeneration.se
070 – 974 02 92

Magdalena Byléhn

Kommunikations- och marknadsansvarig,  

Magdalena har arbetat med PR, kommunikation och marknadsföring i näringsliv och idéburen verksamhet. Under tio år arbetade Magdalena på Bonnierförlagen som marknadsansvarig och projektledare.

Så här säger Magdalena om hälsa
”Lyssna och lär känna din kropp. Din hälsa utgår från dig. Vad gillar du? Plocka svamp i skogen, tabata, styrketräna, yoga, springa, simma? Testa dig fram, hitta något som du tycker om, som ger dig energi eller avkoppling. ”

Kontakta Magdalena 

magdalena@enfriskgeneration.se
070-264 64 21

Maria Sandegård (föräldraledig)

Projektledare, Hälsopedagog 

Så här säger Maria om hälsa
”Vi har en kropp, och den måste vi förvalta på bästa sätt. Det är ju faktiskt det enda som vi bär med oss hela livet. Hälsa är en kombination av flera områden, där alla dessa områden måste fungera för att man ska må bra. Fysisk aktivitet är en del som hjälper min kropp att vara frisk och stark. Prioriterar jag att motionera, så faller alla andra bitar på plats också. Den främsta fördelen med att motionera är att jag alltid får ny energi som hjälper mig att möta vardagen på allra bästa sätt.”

Kontakta Maria

maria@enfriskgeneration.se

Anna Sund

Projektledare, Folkhälsovetare

Så här säger Anna om hälsa
”Jag tycker att du ska se din hälsa som ett bankkonto; om du inte gör någon insättning kan du inte förvänta dig att ha något på kontot. Ju mer du däremot investerar i din hälsa desto större avkastning kommer du att få i form av livskvalité och glädje. Och det skapar i sig ett positivt flöde för ju mer energi & glädje du delar med andra desto mer kommer du att få tillbaka!”

Kontakta Anna

anna@enfriskgeneration.se
070-681 93 00

Jonas Petros

Projektledare
Hälsokoordinator i Upplands Väsby kommun

Så här säger Jonas om hälsa
”Hälsa för mig är tillstånd av fysisk och psykiskt välbefinnande. Hälsan kommer variera i livet men det är viktigt att regelbundet skapa förutsättningar att behålla välbefinnandet. Hur man gör det kan variera men ett viktigt kriterium är tillräcklig fysisk rörelse och goda matvanor.”

Kontakta Jonas

jonas@enfriskgeneration.se
072-500 46 57

Eva Bjälkander

Hälsokoordinator i Kungsbacka Kommun

Så här säger Eva om hälsa
”Hälsa är när man mår bra i kropp & knopp, och livet flyter på,  då är det lätt att ta den för givet! Tycker att hälsa är så mycket mer än kost och motion, det är känslor och allt runt omkring som också påverkar vårt välbefinnande och hur vi mår. Med rätt ”verktyg”, frisk luft, rörelse, att göra saker man mår bra av, skratta mycket och ha härliga människor omkring sig – så tror jag de flesta finner en go harmoni i livet, och mår bra. Å det skall ju vara gott att leva!”

Kontakta Eva

Eva.bjalkander@kungsbacka.se
070 – 081 52 24

Filmon Tekle

Hälsokoordinator i Nacka kommun

Så här säger Filmon om hälsa
”Att ha en god hälsa handlar enligt mig om att finna den rätta den rätta balansens av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Samtliga beståndsdelar behöver ges tid och utrymme, och med idrotten som verktyg så kan man göra mycket för att stärka övriga beståndsdelar.

I mitt ledarskap vill jag se till hela individen, och på så sätt bidra till ett livslångt idrottsintresse. Om jag kan få individen att självmant reflektera kring sin idrott och sitt fysiska välbefinnande, så är möjligheterna oändliga. För alla idrottens lärdomar är överföringsbara till andra sammanhang i livet.”

Kontakta Filmon

filmon@enfriskgeneration.se
072 – 503 09 71

Fredrik Ingelsson

Hälsokoordinator i Ockelbo kommun

Fredrik pluggar på distans till lärare samtidigt som han jobbar med En Frisk Generation. Om några år kommer han stå framför elever på gymnasiet och undervisa i matematik och biologi. När det gäller den sportiga sidan av Fredrik så har han under hela sin uppväxt orienterat, även på elitnivå. På senare tid har han även börjat med bågskytte.

Så här säger Fredrik om hälsa
”Träning är mitt verktyg att ta bort stress, nedstämdhet eller något annat som tynger mig. Jag tror att många inte tänker på att i princip allt som händer i kroppen styrs av kemiska reaktioner. Det sker så mycket kemiskt i kroppen som är positivt när man är fysiskt aktiv. Det gäller även att äta rätt för att ge kroppen de nödvändiga beståndsdelar som den kan jobba med.”

Kontakta Fredrik

fredrik.ingelsson@ockelbo.se
070-414 14 13

Frida Jonsson

Hälsokoordinator i Haninge kommun

Frida har en examen från Hälsopedagogprogrammet, GIH, Stockholm. Hon är även utbildad löparcoach vid Runacademy. Frida är ursprungligen från Norrköping och har en bakgrund som basketspelare. Just nu är det löpning som gäller, helst långdistans.

Så här säger Frida om hälsa
”Aktivitet och hälsa är stor passion som jag har. Det gäller att hitta något som man gillar och tycker är kul! Mitt mål är att träna för att må bra, både fysiskt och psykiskt, och för att orka i vardagen. För mig är löpning den ultimata träningen. Det är bara jag, musiken och naturen, det ger mig otroligt mycket energi.”

Kontakta Frida

frida.jonsson@haninge.se
070-606 32 19

Henrik Eriksson

Hälsokoordinator i Bollnäs kommun

Henrik är utbildad idrottsvetare vid Högskolan i Gävle. Idrott har varit en stor del av hela hans liv. Henrik har spelat fotboll, bandy, innebandy, tennis och badminton. På senare år är det mest konditionsidrott som gäller med mycket skidor, löpning, cykel, triathlon och multisport.

Så här säger Henrik om hälsa
”Människan är byggd för rörelse, inte för att sitta stilla, hade fysiska aktivitet varit en medicin hade det varit den mest sålda medicinen någonsin. Rörelse i alla former är bra för så mycket, det minskar risken att drabbas av sjukdom, ger bättre självkänsla och förbättrar minnet. Träning är min terapi, det ger mig energi, gör mig gladare och till en bättre pappa och make. Så länge som fysisk aktivitet inte finns som ett piller, försöker jag vara pillret och förmedla dessa positiva effekter så att fler upptäcker hur fantastiskt det är att röra sig.”

Kontakta Henrik

henrik.a.eriksson@bollnas.se
072-544 80 52

Li Pergament

Hälsokoordinator i Haninge kommun

Li studerar på Stockholms universitet med inriktning Personal, arbete och organisation. När hon inte jobbar eller pluggar är hon ofta i någon svettig thaiboxningskällare. Där tränar hon själv eller instruerar andra.

Så här säger Li om hälsa
”Hälsa handlar om hela paketet. Med det menar jag att insidan ska vara minst lika viktig att ta hand om som utsidan. Det bästa med träning är att det stärker mig inifrån och ut- och dessutom är det otroligt kul!”

Kontakta Li

li.pergament@haninge.se

Mathilda Thorén

Hälsokoordinator i  Västra Hisingen

Mathilda är examinerad hälsovetare och har tidigare arbetat som undersköterska, i gymbranschen och varit ideell scoutledare. Hon har ett stort intresset för hälsa och dess påverkan för människan i olika miljöer och har därför även läst socionomprogrammet. På fritiden är det träning och rörelse som gäller.

Så här säger Mathilda om hälsa
”Hälsa för mig är välmående inifrån och ut. Att ha balans mellan bra kost, fysisk aktivitet, sömn och livet i sig. En meningsfull vardag med mål, drömmar, aktiviteter och energigivande människor runt om kring sig är viktigt för att må bra. Att förbättra sin hälsa behöver inte handla om en totalrenovering, utan små förändringar räcker för att göra skillnad.”

Kontakta Mathilda:

mathilda@enfriskgeneration.se
076 – 777 74 67

Nina Stenviken

Hälsokoordinator i  Enskede-Årsta-Vantör

Nina är en sporttokig smålänning, som har spelat bordtennis på elitnivå. Hon är utbildad hälsopedagog vid GIH i Stockholm.

Så här säger Nina om hälsa:
”En god hälsa beror på en rad olika faktorer. Det gäller att hitta den rätta balansen som passar för just dig. Att röra på sig, äta varierat och umgås/skratta med andra är några saker som vi bör tänka på. Kom ihåg, den bästa träningen är den som blir av och allt är bättre än inget!”

Kontakta Nina:

nina.stenviken@stockholm.se
076-122 07 99

 

Victoria Dronsfield

Hälsokoordinator i  Kungsbacka kommun

Victoria är fd friidrottare och har hoppat höjdhopp i halva sitt liv. Hon har gått Hälsa & Wellness programmet på Karlstad Universitet. Nu bor hon i Kungsbacka och tränar crossfit på fritiden. Victoria vill gärna föra vidare all den träningsglädje hon själv växte upp med.

Så här säger Victoria om hälsa
”Hälsan kommer och går i livet. De faktorer man kan göra något åt är det man ska fokusera på! Det kan vara att skapa sociala relationer du mår bra av, hitta en träningsform som är kul, njuta av det goda i livet och sätta upp meningsfulla och inspirerande mål att jobba mot!”

victoria.dronsfield@kungsbacka.se
072-995 36 94

Huvudkontor i Stockholm

Insamlingsstiftelsen En frisk generation
Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
S-114 33 Stockholm
info@enfriskgeneration.se