Kontakta oss

Har du frågor, funderingar eller är nyfiken på En Frisk Generation? Här hittar du kontaktuppgifter till alla oss som arbetar inom En Frisk Generation. Tveka inte att kontakta oss!

Janna Hellerup Ulvselius

Generalsekreterare 

Janna har en lång erfarenhet från föreningslivet och har sin bakgrund i både näringsliv och civilsamhälle. Under 13 år arbetade Janna med att bygga upp Stockholms Stadsmissions sociala företag och utveckla organisationens arbete med arbetsintegration. Med sin långa erfarenheten av att arbeta i ideell sektor, tidigare arbete med försäljning och senaste uppdrag som vd på en kommunikationsbyrå, ska Janna få organisationen att öka takten så att fler kan få del av En Frisk Generations erbjudande.

Så här säger Janna om hälsa
”Att röra på sig ska vara roligt! Som handbollsspelare och handbollstränare vet jag hur viktigt det är att ta hand om sig och bygga en stark kropp för att kunna gå ut på planen och ge järnet.”

Kontakta Janna

janna@enfriskgeneration.se
0708-54 35 88

Anja Nordenfelt

Verksamhetschef, Hälsopedagog

Anja har arbetat vid Karolinska Universitetssjukhuset på Rikscentrum Barnobesitas i närmare 10 år. Anja ansvarade för det uppmärksammade STOPP-projektet (Stockholm Obesity Prevention Program), som involverade 4500 skolbarn från 13 skolor i Stockholmsområdet. Syftet med STOPP var att se om man med ändrad kost och ökad aktivitet i skolan och på fritids kunde förebygga övervikt och fetma.

Så här säger Anja om hälsa
”För mig är hälsa ingen självklarhet. Jag vet att jag har min hälsa till låns och att jag måste förvalta den väl, med rätt kost och fysisk aktivitet. Jag upplever motion som balsam för själen!”

Kontakta Anja

anja@enfriskgeneration.se
0709- 74 02 92

Magdalena Byléhn

Kommunikations- och marknadsansvarig,  

Magdalena har arbetat med PR, kommunikation och marknadsföring i näringsliv och idéburen verksamhet. Under tio år arbetade Magdalena på Bonnierförlagen som marknadsansvarig och projektledare.

Så här säger Magdalena om hälsa
”Lyssna och lär känna din kropp. Din hälsa utgår från dig. Vad gillar du? Plocka svamp i skogen, tabata, styrketräna, yoga, springa, simma? Testa dig fram, hitta något som du tycker om, som ger dig energi eller avkoppling. ”

Kontakta Magdalena 

magdalena@enfriskgeneration.se
0702-64 64 21

Anna Sund

Projektledare, Folkhälsovetare

Så här säger Anna om hälsa
”Jag tycker att du ska se din hälsa som ett bankkonto; om du inte gör någon insättning kan du inte förvänta dig att ha något på kontot. Ju mer du däremot investerar i din hälsa desto större avkastning kommer du att få i form av livskvalité och glädje. Och det skapar i sig ett positivt flöde för ju mer energi & glädje du delar med andra desto mer kommer du att få tillbaka!”

Kontakta Anna

anna@enfriskgeneration.se
0706-81 93 00

Jonas Petros

Projektledare
Hälsokoordinator i Upplands Väsby kommun

Så här säger Jonas om hälsa
”Hälsa för mig är tillstånd av fysisk och psykiskt välbefinnande. Hälsan kommer variera i livet men det är viktigt att regelbundet skapa förutsättningar att behålla välbefinnandet. Hur man gör det kan variera men ett viktigt kriterium är tillräcklig fysisk rörelse och goda matvanor.”

Kontakta Jonas

jonas@enfriskgeneration.se
0725-00 46 57

Eva Bjälkander

Hälsokoordinator i Kungsbacka Kommun

Så här säger Eva om hälsa
”Hälsa är när man mår bra i kropp & knopp, och livet flyter på,  då är det lätt att ta den för givet! Tycker att hälsa är så mycket mer än kost och motion, det är känslor och allt runt omkring som också påverkar vårt välbefinnande och hur vi mår. Med rätt ”verktyg”, frisk luft, rörelse, att göra saker man mår bra av, skratta mycket och ha härliga människor omkring sig – så tror jag de flesta finner en go harmoni i livet, och mår bra. Å det skall ju vara gott att leva!”

Kontakta Eva

Eva.bjalkander@kungsbacka.se
0700-81 52 24

Filmon Tekle

Hälsokoordinator i Nacka kommun

Så här säger Filmon om hälsa
”Att ha en god hälsa handlar enligt mig om att finna den rätta den rätta balansens av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Samtliga beståndsdelar behöver ges tid och utrymme, och med idrotten som verktyg så kan man göra mycket för att stärka övriga beståndsdelar.

I mitt ledarskap vill jag se till hela individen, och på så sätt bidra till ett livslångt idrottsintresse. Om jag kan få individen att självmant reflektera kring sin idrott och sitt fysiska välbefinnande, så är möjligheterna oändliga. För alla idrottens lärdomar är överföringsbara till andra sammanhang i livet.”

Kontakta Filmon

filmon@enfriskgeneration.se
0725-03 09 71

Fredrik Ingelsson

Hälsokoordinator i Ockelbo kommun

Fredrik pluggar på distans till lärare samtidigt som han jobbar med En Frisk Generation. Om några år kommer han stå framför elever på gymnasiet och undervisa i matematik och biologi. När det gäller den sportiga sidan av Fredrik så har han under hela sin uppväxt orienterat, även på elitnivå. På senare tid har han även börjat med bågskytte.

Så här säger Fredrik om hälsa
”Träning är mitt verktyg att ta bort stress, nedstämdhet eller något annat som tynger mig. Jag tror att många inte tänker på att i princip allt som händer i kroppen styrs av kemiska reaktioner. Det sker så mycket kemiskt i kroppen som är positivt när man är fysiskt aktiv. Det gäller även att äta rätt för att ge kroppen de nödvändiga beståndsdelar som den kan jobba med.”

Kontakta Fredrik

fredrik.ingelsson@ockelbo.se
0704-14 14 13

Kim Sidefalk

Hälsokoordinator i Västra Hisingen

Så här säger Kim om hälsa

”Hälsa för mig är att man mår bra både fysiskt som psykiskt. Att man rör på sig och håller igång. Du behöver inte nöta i gymmet eller löpa i spåret varje dag för att vara hälsosam. Träning ska vara kul! Hitta en aktivitet eller någon form av vardagsmotion som gör dig glad. Motion har för mig alltid varit nyckeln till att må bra, minska stress och ha roligt! Och har du någon gång ångrat ett träningspass?”

Kontakta Kim

kim@enfriskgeneration.se
0767-77 74 67

Henrik Eriksson

Hälsokoordinator i Bollnäs kommun

Henrik är utbildad idrottsvetare vid Högskolan i Gävle. Idrott har varit en stor del av hela hans liv. Henrik har spelat fotboll, bandy, innebandy, tennis och badminton. På senare år är det mest konditionsidrott som gäller med mycket skidor, löpning, cykel, triathlon och multisport.

Så här säger Henrik om hälsa
”Människan är byggd för rörelse, inte för att sitta stilla, hade fysiska aktivitet varit en medicin hade det varit den mest sålda medicinen någonsin. Rörelse i alla former är bra för så mycket, det minskar risken att drabbas av sjukdom, ger bättre självkänsla och förbättrar minnet. Träning är min terapi, det ger mig energi, gör mig gladare och till en bättre pappa och make. Så länge som fysisk aktivitet inte finns som ett piller, försöker jag vara pillret och förmedla dessa positiva effekter så att fler upptäcker hur fantastiskt det är att röra sig.”

Kontakta Henrik

henrik.a.eriksson@bollnas.se
0725-44 80 52

Liselott Karlsson

Hälsokoordinator i Sollentuna kommun

Liselott är utbildad kostvetare och lic personlig tränare. I över tio år har Liselott varit ledare för gruppträning av alla dess slag. Hon är också kost- och miljö ansvarig i kommunen och arbetar med skolmatsfrågor. Liselott är gärna aktiv med hela familjen, tränar helst styrketräning och cykling eller den nya favoriten hinderbaneträning.

Så här säger Liselott om hälsa
”Hälsa för mig är att tänka helhet. För att må bra behöver du röra på dig, äta bra men också få tid till återhämtning och sömn. Att coacha människor till att känna rörelseglädje är ett sant nöje och jag får mycket energi av att vara en del i andras väg till en bättre helhetshälsa.”

Kontakta Liselott

liselott.karlsson@sollentuna.se
08-579 219 63

Mohamad El-natour

Hälsokoordinator i  Västerås Stad

Mohamad är utbildad fritidsledare med inriktning på idrott och hälsa. Rörelse har varit en stor del av hela hans uppväxt i Västerås, från idrott i skolan till föreningsliv på fritiden.

Så här säger Mohamad om hälsa
”Jag vet av egen erfarenhet att rörelse och träning är en stor friskfaktor. När man deltar i en förening så ökar man sin sociala förmåga, man lär sig att arbeta i grupp och att samarbeta, vilket även påverkar ens vardagen på skola, jobb och fritid. För mig är rörelse mer än bara träning. Man mår bra både fysiskt och psykiskt och förbättrar motoriken men framför allt kan man utvecklas genom att ha kul. Att ha kul när man rör sig är viktigast för mig!”

Kontakta Mohamad:

mohamad.el-natour@vasteras.se
0766-95 55 30

Nina Stenviken

Hälsokoordinator i  Enskede-Årsta-Vantör

Nina är en sporttokig smålänning, som har spelat bordtennis på elitnivå. Hon är utbildad hälsopedagog vid GIH i Stockholm.

Så här säger Nina om hälsa:
”En god hälsa beror på en rad olika faktorer. Det gäller att hitta den rätta balansen som passar för just dig. Att röra på sig, äta varierat och umgås/skratta med andra är några saker som vi bör tänka på. Kom ihåg, den bästa träningen är den som blir av och allt är bättre än inget!”

Kontakta Nina:

nina.stenviken@edu.stockholm.se
0761-22 07 99

 

Victoria Dronsfield

Hälsokoordinator i  Kungsbacka kommun

Victoria är fd friidrottare och har hoppat höjdhopp i halva sitt liv. Hon har gått Hälsa & Wellness programmet på Karlstad Universitet. Nu bor hon i Kungsbacka och tränar crossfit på fritiden. Victoria vill gärna föra vidare all den träningsglädje hon själv växte upp med.

Så här säger Victoria om hälsa

”Hälsan kommer och går i livet. De faktorer man kan göra något åt är det man ska fokusera på! Det kan vara att skapa sociala relationer du mår bra av, hitta en träningsform som är kul, njuta av det goda i livet och sätta upp meningsfulla och inspirerande mål att jobba mot!”

Kontakta Victoria

victoria.dronsfield@kungsbacka.se
0729-95 36 94

Susanna Almström

Hälsokoordinator i Haninge kommun

Susanna är utbildad friskvårdskonsult, kostrådgivare och hälsopedagog med inriktning mot barn och ungdom.Hon inspirerar barn och ungdomar att förändra sina vanor och lägger stor vikt vid att berätta varför förändringen sker. Barn vill veta och förstå, det får vi inte glömma, menar Susanna.

Så här säger Susanna om hälsa

”Grunden till en god hälsa för mig bygger på fyra hörnstenar, sömn, kost, fysisk aktivitet och relationer. Jag vill få fart på varje persons egen motor så att lusten och glädjen i att och göra kloka hälsoval kommer från individen själv. Med kunskap och rätt verktyg kommer det som ett brev på posten.”

Kontakta Susanna

susanne.alstrom@haninge.se

Emelie Johansson

Hälsokoordinator i  Haninge kommun 

Emelie är utbildad hälsopedagog och lic. kostrådgivare. Hon har lång erfarenhet av friskvård och utbildning, bl.a. inom ätstörningsvården, och driver eget företag. Emelie har varit ledare för en rad olika aktiviteter bland annat gymnastik, parkour och dans. Dessutom har hon ett SM-silver i truppgymnastik.

Så här säger Emelie om hälsa

”Jag brinner för våra barn och ungdomar och allas rätt till en god hälsa. Fysisk aktivitet är jätteviktigt men kosten är minst lika viktig. Jag vill inspirera till båda delarna, så att alla får den kunskapen som de behöver för att kunna göra egna kloka val.”

Kontakta Emelie

emelie.johansson@haninge.se
0706-60 80 37

Huvudkontor i Stockholm

Insamlingsstiftelsen En frisk generation
Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
S-114 33 Stockholm
info@enfriskgeneration.se