Idrottens dag i Hagaparken 10 september

En familjedag fylld av rörelse!

Söndagen den 10 september blir det idrottsfest för barn- och ungdomar i Hagaparken. Tidigare år har det kommit runt 17 000 besökare för att springa Prins Daniels lopp och prova på de 45 idrotter som finns att välja på. Kom och upplev denna idrottsdag och bli inspirerad av all rörelseglädje och energi! Dagen är kostnadsfri!

Prova-på aktiviteter

Hagaparken kommer vara full av idrottsföreningar där barn och ungdomar får prova-på 45 olika idrotter. Syftet med dagen är att få chansen att utforska olika idrotter och hitta glädjen i att vara fysisk aktiv. Förhoppningen med dagen är att barn och ungdomar ska hitta en väg in i idrotten.

Prova på 45 olika idrotter

Aikido, Amerikansk fotboll, Bamsegympa, Baseboll/softboll Basket, Bilsport, Bordtennis, Boule, Boxning, Bågskytte, Casting, Curling, Cykel/BMX, Dans, Dövidrott, Dart, Fotboll, Friidrott, Frisbee, Fäktning, Gymnastik, Golf, Handboll, Innebandy, Ishockey, Judo, Kanot, Karate, Konståkning, Landhockey, Mix do budo, Orientering, Parkour, Racerbåt, Rugby, Roller derby, Ridning, Ringette, Segling, Skateboard, Skytte, Sportdans, Tennis, Thaiboxning, Varpa, Volleyboll och andra överraskningar!

Prins Daniels lopp

Prins Daniels lopp springer barn mellan 6 – 12 år. Det är helt gratis att delta. Loppet handlar inte om att komma i mål först, alla som deltar är vinnare och får medalj och lite annat smått och gott vid mållinjen som pris för sina ansträngningar.

Hur långt springer barnen?

2011 – 2010 springer 700 meter
2009 – 2007 springer 1400 meter
2006 – 2005 springer 2100 meter 

Ta med

Kläder efter väder, se väderrapport kvällen innan. Gymnastikskor, träningskläder och vattenflaska. Matsäck, tex: pastasallad, smörgås, frukt. Ta inte med godis och läsk.

Anmäl din familj (öppnar i augusti)

Anmälan öppnar i mitten av augusti. Du kan endast anmäla dig här om du och din familj är deltagare i En Frisk Generation. Om du inte är med i En Frisk Generation kan du anmäla er här: http://www.rf.se/hagaparken/PrinsDanielslopp/