Våra ambassadörer

En Frisk Generations ambassadörer ska inspirera barnfamiljer till en mer hälsosam livsstil. Vi är glada att våra ambassadörer vill hjälpa oss med vår vision; Att Sverige ska ha världens friskaste barn!

Michel Tornéus

Michel Tornéus, föddes i Botkyrka 1986. Han är en svensk friidrottare som tävlar i längdhopp för Hammarby IF. Michel har det svenska rekordet i längdhopp, hela 8,44 meter. Tornéus har det svenska rekordet i längdhopp på 8,44 meter. I februari 2017 tog han silver i tresteg på inomhus-EM i Belgrad. Michel har verkligen hjärtat på rätt plats och brinner för att inspirera fler familjer att röra på sig, och det viktigaste är att ha kul på vägen!

Berätta lite kort om vem du är?

Jag heter Michel Tornéus och är längdhoppare. Jag är född och uppvuxen i Stockholms södra förorter. Jag älskar att umgås med min familj och speciellt min dotter Leah när jag inte tränar. Jag gillar även att umgås med vänner eller hänga på min altan och grilla. Musik lyssnar jag på konstant och mest är det svensk hip hop eller Reggae.

Hur kommer det sig att du valde just friidrott?

Jag älskar att det är en tävling emot sig själv, att försöka slå resultatmål och personliga rekord.  Jag älskar att träna i grupp och i friidrotten är vi oftast flera killar och tjejer som tränar tillsammans.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Jag hoppas kunna vara med och inspirera fler familjer att röra på sig men först och främst ha kul samtidigt!.

Följ Michel på Instagram

Läs mer om Michel på hans hemsida!

Oskar Kihlborg

Oskar är en av Sveriges mer erfarna äventyrare, föreläsare och fotograf. Han har över 25 års erfarenhet av en rad olika äventyr; allt från klättring, dykning, segling, kajak, rodd, flygning och skidor. Hans nyfikenhet och vilja att utforska nya vägar har tagit honom på äventyr i miljöer som sträcker sig från djungel till arktiskt klimat. Den senaste passionen är fallskärmshoppning.

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

En nyfiken och oftast glad äventyrare som blev första svensk på toppen av Mount Everest tillsammans med Mikael Reuterswärd. Har gjort en massa kul äventyr sen dess, bl.a. Seglat och slagit världsrekord över Atlanten, rott till över Finland, åkt longboard till Göteborg, Cyklat från Rom till Stockholm och cyklat enhjuling från Stockholm till Enköping.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Jag hoppas kunna förmedla att det inte behöver vara så komplicerat att göra äventyr och röra på sig. Äventyret finns runt husknuten!

Vad driver dig att ta dig an svåra expeditioner och utmaningar?

Drivkraften är olika och har ändrats med tiden. Från början var det ett bekräftelsebehov men idag är det mer en vilja att inspirera andra och förändra och påverka miljön runt om oss.

Följ Oskar på Instagram

Läs mer om Oskar på hans hemsida

Anna Sunneborn

Anna levererar träningsinspiration och tips med humor, självdistans och med uppmaningen att du kan om du vill. Hon varvar också kloka, insikter om att vi gör bäst i att leva i nuet och i att ta vara på våra nära och kära. Anna har som mål att ständigt utmana sig själv och att våga lära sig nya saker. Drivkraft och på riktigt är två av En Frisk Generations värdeord som också personifierar Anna i allt hon tar sig för.

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

Jag är 47 år och lever i hop med min man Mattias. Vi har två fantastiska tjejer, Klara 18 år och Beata 20 år. 1994 lämnade jag min hemstad Sundsvall för att flytta till Stockholm där jag fortfarande bor. Efter en brokig arbetsbakgrund i restaurangbranschen, Sveriges Television och inom skola valde jag 2010 att starta eget och jobbar sedan dess som föreläsare och fystränare för både barn och vuxna.

Att utsätta mig för nya utmaningar har varit en drivkraft sedan jag var liten. Att göra något som faktiskt inte spelar någon roll för någon annan än mig själv, det tycker jag om. En sak är i alla fall klar, det är aldrig för sent att börja. Ta chansen – det är ditt liv.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Jag hoppas kunna förmedla att det är roligt att träna! Våga utmana dig i något nytt och att det är en otroligt härlig känsla att få lägga lite tid på något som gör dig glad efteråt. Jag har aldrig hört att någon ångrar att de tog sig tid till att träna. Jag tränar tre pass i veckan och det räcker i bland med att jag hoppar upp för en trappa, springer några snabba ruscher, och avslutar med cirkelträning.

Gör det enkelt för dig och omfamna dig i att du bryr dig om den viktigaste personen i ditt liv – DU.

Hur har idrotten format dig? Och vad har idrotten betytt för dig?

Jag kommer ihåg i lågstadiet skolan då jag alltid blev vald sist när det var lagindelningar. Min uppfattning var inte att jag var dålig i idrott, utan tvärtom. När jag var 10 år gammal tog jag revansch och mitt självförtroende ökade som en raket! Jag tog plats och visade mitt rätta jag. Glömmer aldrig när jag helt plötsligt var bäst i klassen i massa olika idrotter och blev uttagen till att vara med på skol-DM i gymnastik, basket, volleyboll och friidrott.

En bra fysik och kroppskontroll bidrar absolut till en bättre självkänsla och det har idrotten format mig till i allra högsta grad och det är det jag brinner för i dag. Jag vill att barn och vuxna ska få möjligheten till att lära känna sin kropp och bli starkare, snabbare, rörligare, smidigare och uthålligare. Jag tränar idag 130 personer från åldern 6 år upp till 63 år med samma motto – Träna är för livet. Det är det bästa du kan göra för knoppen och kroppen.

Det handlar inte om att vara bäst för någon annan, utan att investeringen är för sig själv och att göra sitt bästa för att må bra. Jag har under de tio åren jag jobbat som fys-tränare sett så många personer växa som människa för att de har fått en bättre fysik och vågat tro på sig själv.

Följ Anna på Instagram

Patricia Axling

Patricia är oerhört målmedveten och tappar aldrig träningsglädjen ur sikte, trots intensiva träningsperioder med 3-4 pass per dag. Hon utstrålar självförtroende och närvaro med en stor dos ödmjukhet i både med – och motgångar. Hon har valt sin klubb OPFG med ledstjärnan att just stark gemenskap, glädje och bra klubbanda är så viktigt. Patricia började tävla i Thaiboxning 2016 och strax där efter blev hon världsmästare!

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

Jag är en effektiv elitidrottare som har nära till skratt. Jag älskar att ha närhet till grönområden eftersom jag gillar att vara ute i naturen. Spenderar all min fritid i en källarlokal i Vasastan och tränar Thaiboxning. 2016 gjorde jag landslagsdebut och kort där efter blev jag världsmästare!

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Min förhoppning är att jag ska kunna förmedla ett budskap att allt går om man vill och att det är viktigt att tro på sig själv samt se värdet av att det är de små sakerna som kan vara avgörande i slutändan.

Hur gör du för att hålla igång motivationen i intensiva träningsperioder?

 Som elitidrottare ligger jag i stort sett på cirka 10-15 pass/vecka året runt. Det är omöjligt att vara motiverad hela tiden och den viktigaste nyckeln för mig under de perioderna är att acceptera känslan som jag har, dvs. det är okej att inte alltid känna sig motiverad.

Alla har olika sätt att ta sig ur detta och det som fungerar för mig är att hålla mig till min disciplinerade tro, dvs. att hårt arbete alltid lönar sig i slutändan, vilket innebär att jag alltid genomför mina pass men med lägre ambitionsnivå. Sänk kraven på dig själv men håll rutinen och genomför passen. Ett genomfört träningspass är bättre än det som aldrig blev av eftersom det alltid finns minst en positiv sak som man kan ta med sig från passet.

Om motivationen tryter väldigt mycket så brukar jag skriva listor där jag lyfter fram alla positiva effekter av träningen och framförallt frågar jag mig: varför tränar jag? Jag kommer oftast fram till samma sak varje gång. Träningen är förknippad med stark glädje.

Följ Patricia på Instagram

VILL DU VETA MER?

För mer information om våra ambassadörer, kontakta:

Maria Sandegård, Projektledare
maria@enfriskgeneration.se
0706 – 81 93 00