ENGAGERA DIG SOM IDEELL LEDARE

På våra familjeaktiviteter behöver vi engagerade och drivna ideella ledare . Våra ledare engagera sig ideellt för att de brinner för hälsa och vill inspirera barnfamiljer att hitta glädjen till fysisk aktivitet och goda kostvanor. En Frisk Generations ideella ledare delar med sig av sin energi och drivkraft till andra.

SPRID ENERGI OCH INSPIRERA BARNFAMILJER

Som ledare i En Frisk Generation är du med och skapar och bibehåller en god stämning inom gruppen. Du behandlar alla deltagare lika och ser till alla får komma till tals och känner att de är delaktiga i gemenskapen. Föreningar skickar tränare till passen som introducerar idrotter och aktiviteter för familjerna, du stöttar upp tränaren vid behov. Ditt huvudansvar är att alltid föregå med gott exempel och vägleda deltagarna till att välja en hälsosam livsstil. Detta gör du genom att sprida positiv energi, kämpa aktivt på passen och peppa deltagarna!

Vi söker dig som…

…har ledaregenskaper där du är ödmjuk men tydlig. Du gillar att träffa människor och leda grupper. Du kan lätt skapa förtroende och bygga relationer. Du är självgående och gillar utmaningar. Du är öppen för att prova på olika typer av aktiviteter/idrotter med en positiv inställning. Du har en förmåga att stötta och motivera människor och du gillar att dela med dig av din positiva energi. Du känner dig trygg i din ledarroll. Du är ansvarstagande och fullföljer uppdrag som du åtagit dig. Du har en drivkraft att vilja påverka människor i positiv riktning till ett hälsosamt och upplevelserikt liv.

– Alla ideella ledare gå en internutbildning inom En Frisk Generations metod och rutiner.

Familjeaktiviteter

Som ledare kommer du att vara ansvarig för en grupp (en vardags,- eller en helggrupp) och följa den gruppen under sin tid i En Frisk Generation. Schemasättning sätt utifrån dina förutsättningar att delta samt på gruppernas behov.

Vardagar: Aktiviteterna är efter skoltid i skolans egen idrottshall eller i närliggande idrottshall. Passen pågår i en timme med start kl. 17.00-18.00. Efter passet äter vi en gemensam middag i skolans matsal.

Helger: Aktiviteterna hålls i regel i skolans idrottshall eller i närliggande idrottshall. Passen hålls på förmiddagar eller eftermiddagar och pågår i en timme. På helgerna har vi årstidsanpassade aktiviteter och på sommar och vinterhalvåret försöker vi vara ute så ofta vi får möjlighet. Vi gör också utflykter till närliggande skridskobana och naturområde i kommunen. Helgpasset avslutas alltid med en fruktstund.

Som ideell ledare i En Frisk Generation får du:

  • Energi av att få hjälpa andra
  • Gemenskap med deltagare och andra ledare
  • Erfarenhet
  • Glädje
  • Internutbildning i En Frisk Generation metod
  • Material för att kunna utforma egna träningspass
  • Utrustning i form av profilkläder
  • Handledning vid behov inför/efter uppdrag

Krav: Svensktalande

Önskemål: Tidigare erfarenhet av idrott, arbete med barn och/eller vuxna. Utbildning eller tidigare erfarenhet inom hälsa/pedagogik/idrott är en merit men inget krav.

Minimiåtagande: Schemat sätt utifrån behov samt den ideella ledarens möjlighet att delta. Vi strävar efter kontinuitet för att skapa trygghet i grupperna.

Krav på referenser

I och med att verksamheten arbetar nära barn och andra vuxna ber vi alla anställda och ledare om ett utdrag från belastningsregistret.

Övergripande process till att bli ledare

Din ansökan är inte bindande. Vi kommer att behandla din ansökan och kontakta dig gällande aktuellt datum för informationsmöte. Efter mötet kommer du att få komma och besöka verksamheten. Du kommer då att delta på 3-4 aktivitetspass för att känna efter om det känns rätt både för dig och för oss. Efter det kommer du bli utbildad inom En Frisk Generations metod, samt gå bredvid en ledare för att slutligen ansvara för en egen grupp. Varje grupp har 1-2 ideella ledare per pass.

VILL DU VETA MER?

Har du några frågor eller vill veta mer om en ideell ledares ansvarsområden och uppdrag kontaktar du:

Vera Holm
vera@enfriskgeneration.se
070-264 64 21