GEN-PEP är en ny satsning för att stärka Sveriges barns hälsa

En frisk generation är partners i den gemensamma satsningen GEN-PEP

En frisk generation och GEN-PEP arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Vi rör på oss för lite och äter för dåligt. Det låter kanske inte så farligt, men i själva verket utgör den kombinationen i dag en av våra största hälsofaror.

Sverige är ett av Europas mest stillasittande länder och andelen barn som når den rekommenderade mängden fysisk aktivitet, en timme per dag, är liten. Svenska fyraåringar sitter stilla nästan hälften av sin vakna tid. Endast 1 av 4 svenska barn äter det av WHO rekommenderade intaget på 400 gram frukt och grönt/dag.

GEN-PEP arbetar för att alla barn och ungdomar i Sverige ska ha möjlighet och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Med det här initiativet hoppas Kronprinsessan och jag att vi kan lyfta en av vår tids viktigaste frågor nämligen, barn- och ungdomars hälsa” säger Prins Daniel.

Vi på En frisk generation är stolta partners i den gemensamma satsningen GEN-PEP. En frisk generation brinner för att engagera barnfamiljer att hitta motivationen och lusten till att leva ett aktivt och hälsosamt liv i områden där resurser många gånger är begränsade. En frisk generation vision är att Sverige ska ha världens friskaste barn! Vår verksamhet kommer att bli starkare tack vare samarbetet med GEN-PEP!

Läs mer om GEN-PEP och En frisk generation:

www.gen-pep.se Instagram: @gen.pep, Twitter: @gen_pep , Facebook: Gen-Pep , #genpep
www.enfrisgenertaion.se Instagram: enfriskgeneration, Facebook: enfriskgeneration, #enfriskgeneration

SE FILMEN FRÅN LANSERINGEN AV GEN-PEP

Medverkande: H.K.H Prins Daniel, folkhälso-, sjukvård- och idrottsminister Gabriel Wikström, Kalle Zackari Wahlström, Anja Nordenfelt, generalsekreterade för En frisk generation, professor Mai-Lis Hellenius samt professor Göran Bergström.

VILL DU VETA MER?

Har du några frågor eller vill veta mer om En frisk generations samverkan med GEN-PEP?

Anja Nordenfelt, Generalsekreterare
anja@enfriskgeneration.se
070 – 974 02 92