Kontakta oss

Har du frågor, funderingar eller är nyfiken på En Frisk Generation? Här hittar du kontaktuppgifter till alla oss som arbetar inom En Frisk Generation. Tveka inte att kontakta oss!

Janna Hellerup Ulvselius

Generalsekreterare 

Janna har en lång erfarenhet från föreningslivet och har sin bakgrund i både näringsliv och civilsamhälle. Under 13 år arbetade Janna med att bygga upp Stockholms Stadsmissions sociala företag och utveckla organisationens arbete med arbetsintegration. Med sin långa erfarenheten av att arbeta i ideell sektor, tidigare arbete med försäljning och senaste uppdrag som vd på en kommunikationsbyrå, ska Janna få organisationen att öka takten så att fler kan få del av En Frisk Generations erbjudande.

Så här säger Janna om hälsa
”Att röra på sig ska vara roligt! Som handbollsspelare och handbollstränare vet jag hur viktigt det är att ta hand om sig och bygga en stark kropp för att kunna gå ut på planen och ge järnet.”

Kontakta Janna

janna@enfriskgeneration.se
0708-54 35 88

Liza Hallin

Programchef  

Liza har lång erfarenhet som chef och ledare främst inom ideella organisationer, bland annat Friskis & Svettis och ABF Stockholm. Under 10 år arbetade Liza som chef inom Stockholms Stadsmissions Second Hand verksamhet. Hon drivs av att jobba mot ett schysstare samhälle och möjligheten att göra skillnad för många människor.

Så här säger Liza om hälsa
”För mig handlar hälsa om rörelseglädje och att kunna balansera vardagen på ett bra sätt. Träning och rörelse har alltid funnits i min vardag. Simning och dans har jag med mig sedan barndomen. Jag älskar att röra mig till musik framför allt när jag leder pass. Den energi som fyller rummet när ett gäng tränar ihop är fantastisk! ”

Kontakta Liza

liza@enfriskgeneration.se
073-078 44 35

Vera Holm

Kvalitetsstrateg 

Vera har arbetat många år i ideell och offentlig sektor, både som ledare och med verksamhetsutveckling. Vera har en lång erfarenhet av att arbeta med kvalitetssäkring, utvärdering och uppföljning och kommer närmast från uppdraget som kvalitetsstrateg på Sollentuna kommun. På En Frisk Generation ansvarar Vera för kvalitetsarbete, administration och projektansökningar.

Vera drivs av att göra skillnad för de som behöver det mest. “För mig är det en självklarhet att alla ska ha samma möjlighet till en jämlik hälsa”

 

Kontakta Vera

vera@enfriskgeneration.se
070- 264 64 21

Michelle Nyström

Hälsokoordinator i Upplands Väsby och Husby

Kontakta Michelle

michelle@enfriskgeneration.se
070-681 93 00

Eva Bjälkander

Hälsokoordinator i Kungsbacka Kommun

Så här säger Eva om hälsa
”Hälsa är när man mår bra i kropp & knopp, och livet flyter på,  då är det lätt att ta den för givet! Tycker att hälsa är så mycket mer än kost och motion, det är känslor och allt runt omkring som också påverkar vårt välbefinnande och hur vi mår. Med rätt ”verktyg”, frisk luft, rörelse, att göra saker man mår bra av, skratta mycket och ha härliga människor omkring sig – så tror jag de flesta finner en go harmoni i livet, och mår bra. Å det skall ju vara gott att leva!”

Kontakta Eva

Eva.bjalkander@kungsbacka.se
0700-81 52 24

Jenny Sjöström

Hälsokoordinator i  Kungsbacka kommun

Jenny är en före detta hästtjej från Kungsbacka som har läst Hälsopromotion Idrottsvetenskap på Göteborgs Universitet. Numera är hon bosatt i Billdal där fritiden spenderas mest med familjen, tränar helst styrketräning eller njuter av en go promenad längst med havet.
Jenny brinner för att inspirera och motivera barnfamiljer till rörelseglädje och ge enkla, men goda tips till bra kostvanor som håller hela livet.

Så här säger Jenny om hälsa
Hälsa för mig är som ett pussel där alla pusselbitar spelar en viktig roll. För att mitt pussel ska bli komplett behövs fysisk aktivitet, bra matvanor och kvalitetstid med min familj. Vilka pusselbitar har du i ditt liv?
Kontakta Jenny

jenny.sjostrom@kungsbacka.se
0729-95 36 94

Filmon Tekle

Hälsokoordinator i Nacka kommun

Så här säger Filmon om hälsa
“Att ha en god hälsa handlar enligt mig om att finna den rätta den rätta balansens av fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. Samtliga beståndsdelar behöver ges tid och utrymme, och med idrotten som verktyg så kan man göra mycket för att stärka övriga beståndsdelar.

I mitt ledarskap vill jag se till hela individen, och på så sätt bidra till ett livslångt idrottsintresse. Om jag kan få individen att självmant reflektera kring sin idrott och sitt fysiska välbefinnande, så är möjligheterna oändliga. För alla idrottens lärdomar är överföringsbara till andra sammanhang i livet.”

Kontakta Filmon

filmon@enfriskgeneration.se
0725-03 09 71

Fredrik Ingelsson

Hälsokoordinator i Ockelbo kommun

Fredrik pluggar på distans till lärare samtidigt som han jobbar med En Frisk Generation. Om några år kommer han stå framför elever på gymnasiet och undervisa i matematik och biologi. När det gäller den sportiga sidan av Fredrik så har han under hela sin uppväxt orienterat, även på elitnivå. På senare tid har han även börjat med bågskytte.

Så här säger Fredrik om hälsa
”Träning är mitt verktyg att ta bort stress, nedstämdhet eller något annat som tynger mig. Jag tror att många inte tänker på att i princip allt som händer i kroppen styrs av kemiska reaktioner. Det sker så mycket kemiskt i kroppen som är positivt när man är fysiskt aktiv. Det gäller även att äta rätt för att ge kroppen de nödvändiga beståndsdelar som den kan jobba med.”

Kontakta Fredrik

fredrik.ingelsson@ockelbo.se
0704-14 14 13

Kim Sidefalk

Hälsokoordinator i Västra Hisingen

Så här säger Kim om hälsa
“Hälsa för mig är att man mår bra både fysiskt som psykiskt. Att man rör på sig och håller igång. Du behöver inte nöta i gymmet eller löpa i spåret varje dag för att vara hälsosam. Träning ska vara kul! Hitta en aktivitet eller någon form av vardagsmotion som gör dig glad. Motion har för mig alltid varit nyckeln till att må bra, minska stress och ha roligt! Och har du någon gång ångrat ett träningspass?”

Kontakta Kim

kim@enfriskgeneration.se
0767-77 74 67

Liselott Karlsson

Hälsokoordinator i Sollentuna

Liselott är utbildad kostvetare och licensierad personlig tränare. I över tio år har Liselott varit ledare för gruppträning av alla dess slag. Hon är också kost- och miljöansvarig i kommunen och arbetar med skolmatsfrågor. Liselott är gärna aktiv med hela familjen, tränar helst styrketräning och cykling eller den nya favoriten hinderbaneträning.

Så här säger Liselott om hälsa
“Hälsa för mig är att tänka helhet. För att må bra behöver du röra på dig, äta bra men också få tid till återhämtning och sömn. Att coacha människor till att känna rörelseglädje är ett sant nöje och jag får mycket energi av att vara en del i andras väg till en bättre helhetshälsa.”

Kontakta Liselott

liselott.karlsson@sollentuna.se
08-579 219 63

Angelica Nordfeldt

Hälsokoordinator i  Västerås Stad

Kontakta Angelica:

angelica.nordfeldt@vasteras.se

Maja Stenviken

Hälsokoordinator i  Värnamo

Kontakta Maja:

maja.stenviken@varnamo.se

Nina Stenviken

Hälsokoordinator i  Enskede-Årsta-Vantör

Nina är en sporttokig smålänning, som har spelat bordtennis på elitnivå. Hon är utbildad hälsopedagog vid GIH i Stockholm.

Så här säger Nina om hälsa:
“En god hälsa beror på en rad olika faktorer. Det gäller att hitta den rätta balansen som passar för just dig. Att röra på sig, äta varierat och umgås/skratta med andra är några saker som vi bör tänka på. Kom ihåg, den bästa träningen är den som blir av och allt är bättre än inget!”

Kontakta Nina:

nina.stenviken@edu.stockholm.se
0761-22 07 99

 

Susanna Almström

Hälsokoordinator i Haninge kommun

Susanna är utbildad friskvårdskonsult, kostrådgivare och hälsopedagog med inriktning mot barn och ungdom.Hon inspirerar barn och ungdomar att förändra sina vanor och lägger stor vikt vid att berätta varför förändringen sker. Barn vill veta och förstå, det får vi inte glömma, menar Susanna.

Så här säger Susanna om hälsa
“Grunden till en god hälsa för mig bygger på fyra hörnstenar, sömn, kost, fysisk aktivitet och relationer. Jag vill få fart på varje persons egen motor så att lusten och glädjen i att och göra kloka hälsoval kommer från individen själv. Med kunskap och rätt verktyg kommer det som ett brev på posten.”

Kontakta Susanna

susanne.almstrom@haninge.se

Emelie Johansson

Hälsokoordinator i  Haninge kommun 

Emelie är utbildad hälsopedagog och lic. kostrådgivare. Hon har lång erfarenhet av friskvård och utbildning, bl.a. inom ätstörningsvården, och driver eget företag. Emelie har varit ledare för en rad olika aktiviteter bland annat gymnastik, parkour och dans. Dessutom har hon ett SM-silver i truppgymnastik.

Så här säger Emelie om hälsa
“Jag brinner för våra barn och ungdomar och allas rätt till en god hälsa. Fysisk aktivitet är jätteviktigt men kosten är minst lika viktig. Jag vill inspirera till båda delarna, så att alla får den kunskapen som de behöver för att kunna göra egna kloka val.”

Kontakta Emelie

emelie.johansson@haninge.se
0706-60 80 37

Huvudkontor i Stockholm

Insamlingsstiftelsen En Frisk Generation
Besöksadress:
The Park, Magnus Ladulåsgatan 1
S-118 63 Stockholm
info@enfriskgeneration.se