Våra ambassadörer

En Frisk Generations ambassadörer ska inspirera barnfamiljer till en mer hälsosam livsstil. Vi är glada att våra ambassadörer vill hjälpa oss med vår vision; Att Sverige ska ha världens friskaste barn!

Michel Tornéus

Michel Tornéus, föddes i Botkyrka 1986. Han är en svensk friidrottare som tävlar i längdhopp för Hammarby IF. Michel har det svenska rekordet i längdhopp, hela 8,44 meter. I februari 2017 tog han silver i tresteg på inomhus-EM i Belgrad. Michel har verkligen hjärtat på rätt plats och brinner för att inspirera fler familjer att röra på sig, och det viktigaste är att ha kul på vägen!

Berätta lite kort om vem du är?

Jag heter Michel Tornéus och är längdhoppare. Jag är född och uppvuxen i Stockholms södra förorter. Jag älskar att umgås med min familj och speciellt min dotter Leah när jag inte tränar. Jag gillar även att umgås med vänner eller hänga på min altan och grilla. Musik lyssnar jag på konstant och mest är det svensk hip hop eller Reggae.

Hur kommer det sig att du valde just friidrott?

Jag älskar att det är en tävling emot sig själv, att försöka slå resultatmål och personliga rekord.  Jag älskar att träna i grupp och i friidrotten är vi oftast flera killar och tjejer som tränar tillsammans.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Jag hoppas kunna vara med och inspirera fler familjer att röra på sig men först och främst ha kul samtidigt!.

Följ Michel på Instagram

Läs mer om Michel på hans hemsida!

Oskar Kihlborg

Oskar är en av Sveriges mer erfarna äventyrare, föreläsare och fotograf. Han har över 25 års erfarenhet av en rad olika äventyr; allt från klättring, dykning, segling, kajak, rodd, flygning och skidor. Hans nyfikenhet och vilja att utforska nya vägar har tagit honom på äventyr i miljöer som sträcker sig från djungel till arktiskt klimat. Den senaste passionen är fallskärmshoppning.

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

En nyfiken och oftast glad äventyrare som blev första svensk på toppen av Mount Everest tillsammans med Mikael Reuterswärd. Har gjort en massa kul äventyr sen dess, bl.a. Seglat och slagit världsrekord över Atlanten, rott till över Finland, åkt longboard till Göteborg, Cyklat från Rom till Stockholm och cyklat enhjuling från Stockholm till Enköping.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Jag hoppas kunna förmedla att det inte behöver vara så komplicerat att göra äventyr och röra på sig. Äventyret finns runt husknuten!

Vad driver dig att ta dig an svåra expeditioner och utmaningar?

Drivkraften är olika och har ändrats med tiden. Från början var det ett bekräftelsebehov men idag är det mer en vilja att inspirera andra och förändra och påverka miljön runt om oss.

Följ Oskar på Instagram

Läs mer om Oskar på hans hemsida

Anna Sunneborn

Anna levererar träningsinspiration och tips med humor, självdistans och med uppmaningen att du kan om du vill. Hon varvar också kloka, insikter om att vi gör bäst i att leva i nuet och i att ta vara på våra nära och kära. Anna har som mål att ständigt utmana sig själv och att våga lära sig nya saker. Drivkraft och på riktigt är två av En Frisk Generations värdeord som också personifierar Anna i allt hon tar sig för.

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

Jag är 47 år och lever i hop med min man Mattias. Vi har två fantastiska tjejer, Klara 18 år och Beata 20 år. 1994 lämnade jag min hemstad Sundsvall för att flytta till Stockholm där jag fortfarande bor. Efter en brokig arbetsbakgrund i restaurangbranschen, Sveriges Television och inom skola valde jag 2010 att starta eget och jobbar sedan dess som föreläsare och fystränare för både barn och vuxna.

Att utsätta mig för nya utmaningar har varit en drivkraft sedan jag var liten. Att göra något som faktiskt inte spelar någon roll för någon annan än mig själv, det tycker jag om. En sak är i alla fall klar, det är aldrig för sent att börja. Ta chansen – det är ditt liv.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Jag hoppas kunna förmedla att det är roligt att träna! Våga utmana dig i något nytt och att det är en otroligt härlig känsla att få lägga lite tid på något som gör dig glad efteråt. Jag har aldrig hört att någon ångrar att de tog sig tid till att träna. Jag tränar tre pass i veckan och det räcker i bland med att jag hoppar upp för en trappa, springer några snabba ruscher, och avslutar med cirkelträning.

Gör det enkelt för dig och omfamna dig i att du bryr dig om den viktigaste personen i ditt liv – DU.

Hur har idrotten format dig? Och vad har idrotten betytt för dig?

Jag kommer ihåg i lågstadiet skolan då jag alltid blev vald sist när det var lagindelningar. Min uppfattning var inte att jag var dålig i idrott, utan tvärtom. När jag var 10 år gammal tog jag revansch och mitt självförtroende ökade som en raket! Jag tog plats och visade mitt rätta jag. Glömmer aldrig när jag helt plötsligt var bäst i klassen i massa olika idrotter och blev uttagen till att vara med på skol-DM i gymnastik, basket, volleyboll och friidrott.

En bra fysik och kroppskontroll bidrar absolut till en bättre självkänsla och det har idrotten format mig till i allra högsta grad och det är det jag brinner för i dag. Jag vill att barn och vuxna ska få möjligheten till att lära känna sin kropp och bli starkare, snabbare, rörligare, smidigare och uthålligare. Jag tränar idag 130 personer från åldern 6 år upp till 63 år med samma motto – Träna är för livet. Det är det bästa du kan göra för knoppen och kroppen.

Det handlar inte om att vara bäst för någon annan, utan att investeringen är för sig själv och att göra sitt bästa för att må bra. Jag har under de tio åren jag jobbat som fys-tränare sett så många personer växa som människa för att de har fått en bättre fysik och vågat tro på sig själv.

Följ Anna på Instagram

Ayla Hallberg Hossain

Ayla är en ung friidrottare som tränar för stockholmsklubben Turebergs FK. Hon tränar en rad olika grenar, har slagit flera rekord och även deltagit i Nordiska Ungdomsspelen. Ayla bor i Kista med sin familj. När hon inte tränar så tycker hon om att vara på äventyrsland, åka vattenrutschkana och äta mat från olika länder. Ayla brinner för att få fler ungdomar att hitta en aktivitet som de älskar.

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

Jag gillar att röra på mig och har provat olika aktiviteter, men när jag började med friidrott fastnade jag direkt. Jag vill att fler ska få uppleva den känslan!

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Det är förstås kul när det går bra, men framför allt vill jag inspirera andra unga att bli mer aktiva, våga testa och försöka hitta just sin grej.

Följ Ayla på Instagram

Johanna Westman

Johanna Westman är en mångsysslare med hjärtat i köket. Hon är känd för många som tv-kock, men har även jobbat i radio, som programledare och skrivit flera böcker och kokböcker för barn och vuxna. Hennes drivkraft ligger i att sprida matglädje och att få in barn i köket. När Johanna inte jobbar i media eller skriver böcker håller hon till i sin matstudio på Södermalm i Stockholm där hon håller matlagningskurser får barn.

Vem är du? Berätta lite kort om dig själv

Jag kallar mig matinspiratör, kokboksförfattare eller mångsysslare. Mina dagar består oftast av att prova recept, prata och laga mat, träffa unga kockar och skriva om mat och annat. Jag växte upp i Italien, Ulricehamn och Tranås och kom till Stockholm som 18- åring. Jag började min yrkeskarriär var som programledare för ett musikprogram och sedan dess har jag på olika sätt jobbat med media, kultur och mat. Just nu driver jag en matstudio på Söder i Stockholm där jag bland annat håller kurser i matlagning för barn och unga vuxna. Jag har tre barn och många vänner. Min dörr är alltid öppen och jag är hellre tillsammans än ensam.

Vad gör du för att hålla igång motivation?

För mig är den sociala biten viktig. Att ha ett öppet sinne och släppa in andra människor, tro på möten och vara nyfiken i alla lägen. Vi har så mycket att lära av varandra och ger man kärlek får man kärlek tillbaka.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Det är så viktigt att barn får vara med i köket redan från början, eftersom sund mat som lagas med omsorg och nyfikenhet lägger grunden för ett hälsosamt förhållande till mat. Att inspirera andra till att laga god och hälsosam mat är glädje för mig!

Följ Johanna på Instagram

Ylva Hällen

Ylva Hällen är författare, programledare och har arbetat med att göra TV i över 20 år. Hon vill få barn att utmana sig själva och använda sin fantasi och nyfikenhet för att upptäcka världen.

Berätta lite om dig själv

Jag är författare, programledare och tvprogram-makare. I över 20 år har jag ägnat mig åt kultur för och tillsammans med barn. Jag brinner för att stärka barns självkänsla och få dem att känna sig sedda och värdefulla. Man klarar mycket mer än man tror – det har jag alltid velat förmedla till barn.

Vad gör du för att må bra?

Jag älskar mitt jobb och när jag får använda min fantasi och skriva berättelser. I pauserna måste jag gå ut! Helst går jag i skogen eller klättrar upp på någon höjd där man kan se ut över hela stan. Är det sommar tar jag gärna ett bad så fort det finns en möjlighet. Badkkläderna är alltid med i cykelkorgen!

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Att varje barn bär på en superkraft, att alla kan mycket mer än vad de tror. Man måste ge sig tusan på saker. Det är inte klokt vad mycket vi klarar av och när vi upplever det så stiger självkänslan – och då klarar man ännu mer. Jag vill utmana varje barn att utmana sig själv i någon kraftansträngning, gärna något de tror att de inte kan. Jag kan nästan lova att de blir förvånade och imponerade av sig själva. Det tror jag gör livet bättre.

Följ Ylva på Instagram

Foto: Peter Hagström/House of Humble

Calle Ahldén

Calle Ahldén har valt en idrott som kan utövas närsomhelst, varsomhelst – och allt du behöver är en boll. När Calle hittade fotball freestyle, hittade han sin grej.

Vem är du, berätta lite kort om dig själv?

Jag är 25 år gammal uppvuxen i Täby norr om Stockholm. Jag är egen företagare inom TV/media, så film och foto är något jag brinner för, både till jobb och till vardags. Jag har under hela min uppväxt kört football freestyle, detta har gett mig möjligheten att köra uppvisningar med min boll, inte bara runt om i Sverige utan även i världen. Jag har även tävlat i Världsmästerskapen och Svenska Mästerskapen i denna sport och min bästa merit är Top 16 i Skandinavien vilket jag var 2018, det är jag väldigt stolt över.

Hur kom du på att du ville hålla på med Fotball Freestyle?

Jag hittade Fotboll Freestyle någon gång runt 2008. Allt började med att jag kom över en film på youtube där en kille som hette Palle gjorde tricks med en fotboll. Då var det väldigt inne med att kicka boll på rasterna i skolan, så lite grundteknik i boll-kickning hade jag. Filmen blev startskottet och jag började träna på tricks, för jag ville efterlikna det Palle gjorde. På den vägen är det, sen dess har jag kickat boll tusentals timmar och träffat jättemånga vänner under tidens gång. Football Freestyle har blivit en livsstil för mig, varje gång jag går ut och tränar så känns det precis likadant som det gjorde 2008 när jag var ny i sporten. Frihetskänslan att träna vart man vill och när man vill, ingen tränare som skriker på en vad man ska göra. Den känslan är nog anledningen till att man fortsätter köra, freestyle blir aldrig tråkigt! Och som vi säger i sporten som jag lever mycket efter “All you need is a ball!”.

Vad hoppas du kunna förmedla som ambassadör för En Frisk Generation?

Det viktigaste att förmedla för mig är att man ska våga gå sin egen väg. Ingenting är omöjligt med mycket träning. Har man något som man älskar att göra så ska ingen säga åt en att “det där går inte” eller “det finns ingen framtid i det där”. Gör det du älskar så kommer du gå långt! Och ha för guds skull KUL när du tränar. Har man inte roligt på träningen så kommer man tröttna. Jag hoppas självklart också att jag får komma ut till olika aktiviteter med En Frisk Generation och lära ut tricks till barn och föräldrar. Det ser jag fram emot!

Följ Calle på Instagram

Janna Hellerup Ulvselius liten

VILL DU VETA MER?

För mer information om våra ambassadörer, kontakta:

Janna Hellerup Ulvselius
janna@enfriskgeneration.se
0708 – 54 35 88